Astăzi, 17 noiembrie, este marcată Ziua Mondială a Prematurității

15 milioane de bebeluși se grăbesc anual să vină pe lume înainte de termen. Sunt date la nivel mondial, iar cifra este într-o continuă creștere. În aceasta zi, organizațiile și asociațiile internaționale își propun să crească gradul de conștientizare a populației asupra numărului în creștere al nașterilor premature și al complicațiilor asociate. Mai multe mămici din România, dar și de la noi din țară, susțin campanii de informare asupra acestui fenomen dar și de susținere a micuților născuți înainte de termen. Printre acestea este și Svetlana Sainsus, co-fondatoarea Caritate.MD, mămica unei fetițe născute prematur. Iată mesajul emoționant al acesteia:

“Nerăbdători să vadă lumea, nerăbdători să își întâlnească mama❤️ copii puternici și luptători încă din prima secundă, doar în 2019 în secția reanimare prematuri CMC s-au născut 745 copilași. Din păcate condițiile lasă mult de dorit și nu ajung mese cu încălzire pentru ei, lucru tare important și vital pentru un copilaș născut prematur. Dacă eu și fetița mea am avut norocul să stăm internate doar 10 zile, alți copilași stau cu lunile.”…

Vezi mai jos și un link prin care ai putea dona.

https://www.caritate.md/donations/impreuna-pentru-renovarea-sectiei-reanimare-si-prematuri-cmc

Scrie-ne povestea ta dacă ai născut prematur, iar noi o vom publica, pentru ca să fii inspirație și ajutor și pentru alte mămici aflate acum în această situație!

Sursa Foto: Unsplash.com.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.