De ce trebuie să cureți sau să înlocuiești aceste obiecte mai des

Indiferent cât de des faci cuățenie generală, sunt obiecte în casa ta pe care ar trebui să le cureți foarte des sau să le înlocuiești, din cauza că pe aceste suprafețe sunt o mulțime de bacterii .

Iată cele 5 obiecte care ar trebui schimbate la un interval de timp mai scurt.

Buretele de vase

Buretele de vase adună aproximativ 362 de specii diferite de bacterii. Conform unor studii, aici se adună bacterii cauzatoare de boli precum Acinetobacter r, Moraxella și Chryseobacterium. Se recomandă să schimbi buretele de vase la fiecare două săptămâni . Totodată îl poți dezinfecta cu clor diluat în apă.

Telefonul mobil

Telefonul mobil este obiectul pe care îl iei cu tine oriunde te duci. Astfel, acesta este considerat unul dintre obiectele cu cei mai mulți microbi și poate conține germeni precum E. coli, MRSA și Streptococcus. Îți poți șterge telefonul cu un tampon de vată și alcool.

Mânerele ușilor

Mânerele sau întrerupătoarele sunt deseori evitate, chiar dacă faci curățenie des. Și totuși în fiecare zi tu și celelalte persoane din casă ating aceste suprafețe. Astfel crește riscul de a răspândi virusuri și bacterii. Poți curăța aceste zone cu ajutorul unei lavete și cu alcool sanitar.

Perdeaua de la duș 

Pudra de săpun care se depune pe perdeaua de la duș poate fi nu doar inestetică dar și un loc minunat pentru microbii precum Sphingomonas și Metilobacterium. Pentru a curăța corect perdeaua de la duș folosește apă fierbinte, săpun și un burete abraziv.

Peria de dinți

Pe periuța de dinți se găsesc peste 10 milioane de bacterii. Pentru a reduce dezvoltarea bacteriilor pe suprafața acesteia după folosire, las-o să se usuce la aer, nu o plasa într-un recipient închis. Umezeala creează un mediu excelent pentru dezvoltarea microbilor. Stomatologii recomandă să nu folosim o periuță de dinți mai mult de trei luni.

Sursa Foto: Avantaje.ro.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.