Resetarea relației: De ce este vital pentru părinți să-și facă timp pentru „noi doi”

În nebunia vieții de familie, cu programul haotic, nopțile nedormite și responsabilitățile nesfârșite, este ușor ca părinții să uite acea legătură specială care i-a adus împreună la început. Dar această conexiune intimă nu doar că merită protejată, ci este esențială pentru sănătatea relației și a întregii familii.

Când doi oameni devin părinți, focusul se îndreaptă inevitabil asupra creșterii copiilor. Însă neglijarea deliberată a relației de cuplu ar putea duce la stagnare, distanțare și chiar resentimente. Intimitatea emoțională și fizică este cheia oricărei căsnicii fericite. Așadar, cât de vital este ca părinții să-și facă timp doar pentru „noi doi”?

Un studiu realizat de The Marriage Foundation a descoperit că părinții care ies regulat la întâlniri romantice au un mariaj mult mai satisfăcător. Luarea unei pauze de la rutina de părinți și retrăirea senzației de la primele întâlniri întărește conexiunea și aprinde din nou scânteia pasiunii.

Dar acestea nu sunt singurele beneficii. Când părinții sunt fericiți și împliniți în relația lor, transmit acea armonie și siguranță copiilor. Copiii cresc mai echilibrați, cu un model sănătos de relație în fața lor. Un studiu de la Universitatea din Denver a descoperit că fiii de părinți divorțați au de două ori mai multe șanse să divorțeze și ei.

Deci, ce poate face un cuplu de părinți pentru a-și menține vie flacăra? Iată câteva idei:

  • Programați o „întâlnire” săptămânală, ca pe vremea primelor întâlniri. Lăsați copiii cu bunicii sau bona și savurați un timp de calitate doar voi doi.
  • Găsiți modalități de a întreține romantic viața intimă, departe de ochii curioși ai copiilor.
  • Citiți împreună cărți despre cum să întăriți relația.
  • Amintiți-vă cum era când erați la început de drum și retrăiți acele momente, cu gesturi drăgălașe și conversații tandre.
  • Conștientizați faptul că întărind relația de cuplu, oferiți un mediu familial armonios pentru dezvoltarea copiilor.

Într-adevăr, a fi părinte este una dintre cele mai solicitante roluri. Dar aceasta nu înseamnă că trebuie să vă neglijați relația de cuplu. Dimpotrivă, întărindu-vă parteneriatul, mențineți nucleul familiei puternic și ferm. Așadar, luați-vă timp pentru „noi doi” – vă veți bucura de beneficii pe termen lung pentru întreaga voastră familie.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.