Rețete de post perfecte pentru primăvară

Primăvara, în Postul Mare, multe gospodine nu mai știu ce bucate să pregătească. Dacă respectați acest post, vă venim în ajutor cu câteva rețete, pe care le puteți face chiar în primul weekend din aprilie!

Salată de quinoa cu legume proaspete

Fierbe quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj și las-o să se răcească. Taie în bucăți mici legume proaspete precum roșii cherry, castraveți, ardei, ceapă verde și mărar. Amestecă-le cu quinoa și adaugă oțet balsamic și ulei de măsline pentru un dressing ușor și delicios.

Paste integrale cu sos pesto și legume la grătar

Gătește paste integrale conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, taie în bucăți legumele preferate, cum ar fi dovlecei, vinete, ardei și ciuperci. Aruncă-le pe grătar până când sunt frumos rumenite și moi. Amestecă pastele cu sos pesto și adaugă legumele la grătar pentru o masă hrănitoare și plină de gust.

Budincă de avocado cu ciocolată neagră

Zdrobește câteva avocado coapte și amestecă-le cu pudră de cacao și îndulcitor natural precum sirop de arțar sau miere vegană. Pune budinca rezultată în pahare și las-o la frigider pentru a se întări puțin înainte de servire. Poți să o decorezi cu fructe proaspete sau fulgi de cocos.

Tocăniță de legume și năut

Încălzește ulei de măsline într-o cratiță mare și adaugă ceapă și usturoi tocate. Când acestea sunt moi, adaugă morcovi, cartofi, dovlecei și alte legume preferate tăiate cubulețe, împreună cu năut scurs și clătit. Condimentează cu sare, piper, busuioc și alte ierburi preferate și lasă să fiarbă până când legumele sunt moi și aromate.

Smoothie de fructe și semințe

Într-un blender, amestecă o combinație de fructe de sezon precum banane, căpșuni, mango sau ananas cu semințe de in, semințe de chia și puțină apă sau lapte vegetal. Poți să adaugi și o mână de spanac pentru un plus de vitamine.

Poftă bună!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.