Desființăm împreună 5 cele mai populare mituri

De-a lungul timpului, tot mai multe mituri au apărut în societate. Azi desființăm împreună cinci dintre ele.

Iată care sunt acestea!

Unghiile și părul NU mai cresc după moarte

Unul din cele mai sumbre mituri este acela că unghiile şi părul continuă să crească după moarte. Acest lucru nu este adevărat. Doar că din cauza că după moarte pielea din jurul părului şi unghiilor se retrage ca urmare a deshidratării, acestea par mai lungi.

Zidul chinezesc NU poate fi văzut din spațiu

Zidul chinezesc poate fi văzut din spaţiu? Nu. A demonstrat-o astronautul chinez Yang Liwei. Cu toate acestea, mitul respectiv continuă să se menţine, deşi nu se ştie cine l-a inventat.

Pictorul Van Gogh NU și-a tăiat urechea singur

Mulţi mai cred că Van Gogh şi-a tăiat urechea într-o criză de nebunie. Dar nici acest lucru nu este adevărat. Inegalabilul pictor olandez a rămas fără o bucată din ureche în timpul unei lupte cu artistul francez Paul Gauguin. Dar pentru că cei doi pictori nu au vrut ca cineva să fie condamnat, au minţit autorităţile.

Guma de mestecat NU este digerată în 7 ani

Probabil aţi auzit cândva de la cineva că e nevoie de 7 ani pentru ca organismul să digere o gumă de mestecat. Dar, nu este adevărat. În realitate guma trece prin intestine şi se elimină din corp în câteva ore sau zile, în funcţie de tranzitul intestinal.

Trosnirea degetelor NU duce la artrită

Cu sigurtanţă când v-aţi trosnit vreodată degetele în prezenţa cuiva, aţi auzit că acest obicei duce la artrită. Dar asta a fost probabil inventat de cineva care nu suportă zgomotul de la acest gest. În realitate, nu se întâmplă nimic. Sunetul de la trosnirea degetelor apare din cauza pătrunderii bulelor de nitrogen în lichidul sinovial.

Acum, ca am desfiintat aceste mituri, aveţi grijă ce ascultaţi şi în ce credeţi!

sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.