Îngrijirea tenului uscat, PAS CU PAS

Dacă ai avut vreodată tenul uscat, ştii probabil câte dezavantajează aduce acesta după el. Pe lângă faptul că nu te simţi bine şi ai mâncărimi, are de suferit şi aspectul fizic. Machiajul va arăta oribil pe un ten uscat, iar ridurile vor fi mult mai vizibile. Sunt, însă, câţiva paşi simpli care ara putea remedia situaţia.

Iată care sunt aceștia!

Demachiază blând tenul

În primul rând, atunci când te demachiezi, optează pentru un gel de curăţare care nu are în componenţa sa săpun. de dorit să fie unul cât mai blând şi puternic hidratant. Pentru acesta din urmă, caută produse care să conţină ingrediente ca acidul hialuronic, glicerină şi ceramide.

Exfoliază blând tenul

Un ten uscat are nevoie de o exfoliere blândă care să îndepărteze celulele moarte dar care să nu irite pielea. Soluţia ar fi ca în loc de un scrub agresiv să foloseşti un prosop din microfibră. Acest lucru nu trebuie făcut mai mult de o dată pe săptămână.

Folosește cremă hidratantă

Crema hidratantă este esenţială mai ales când vorbim de ten uscat. Aceasta trebuie aplicată imediat după curăţare şi exfoliere şi poate chiar de mai multe ori pe zi. Important în acest caz este să eviţi produsele care conțin alcool, și să optezi pentru cele cu aloe vera, unt de shea sau ovăz.

Evită spălatul cu apă fierbinte

Spălatul este sănătos şi igienic, dar nu trebuie să fie în exces, mai ales dacă preferi apa fierbinte. Aceasta din urmă distruge bariera piellii, o usucă şi nu îi face bine. Aşadar, ţine cont de faptul că temperatura apei trebuie să fie constantă, iar duşul trebuie să dureze 10 – 15 minute.

Urmând acești pași simpli, tenul tău va arăta perfect în orice anotimp!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.