Ceaiuri de plante cu proprietăți benefice potrivite în sezonul rece

Iarna aduce o oportunitate minunată de a ne bucura de ceaiuri reconfortante și sănătoase. Un mod de a consuma corect ceaiul este să alegi plante cu proprietăți benefice pentru sezonul rece.

Iată câteva sugestii!

Ceaiul de ghimbir

Ideal pentru iarnă, ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și ajută la încălzirea organismului. Poți adăuga și miere pentru un plus de gust și beneficii. Ai grijă doar ca ceaiul să fie răcorit când adaugi mierea.

Ceaiul de mentă

Revigorant și util pentru a ameliora simptomele de răceală. Poți încerca și o combinație de mentă cu ceai verde pentru a obține un amestec delicios și sănătos.

Ceaiul de echinaceea

Cunoscut pentru stimularea sistemului imunitar, echinaceea poate ajuta la prevenirea răcelilor sau la reducerea duratei acestora.

Ceaiul de scorțișoară

Un aditiv perfect pentru sezonul rece, scorțișoara are proprietăți antimicrobiene și ajută la menținerea temperaturii corpului.

Ceaiul negru

Conține antioxidanți și are o aromă bogată. Poate fi consumat cu scorțișoară sau vanilie pentru o notă delicioasă.

Pentru o experiență completă, încearcă să-ți creezi un colț confortabil pentru băut ceaiul, adăugând pături și lumânări pentru un plus de ambianță. Alege variantele fără cofeină înainte de culcare pentru a asigura un somn odihnitor. Bucură-te de fiecare ceașcă în liniște, transformând momentul într-o plăcere gustativă și benefică pentru sănătate.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.