Deserturi de vară cu caise, bune și pentru copii

Vara este un anotimp bogat în fructe și legume. De multe ori copiii refuză să le consume, de aceea le putem oferi în alte moduri, cum ar fi în deserturi cu sau fără coacere. Astfel, ei vor beneficia de nutrienții și vitaminele din acestea și vor avea energie pentru o zi întreagă de joacă.

Iată câteva deserturi de vară cu caise, bune și pentru copii, pe care le poți oferi în această perioadă!

Cheescake cu caise

Pentru a face acest cheescake sănătos și delicios vei avea nevoie de un blat făcut din: 120 de grame de biscuiți fără zahăr și 50 de grame de unt cu conținut redus de grăsime. Pentru a prepara crema de brânză ai nevoie de 350 grame de urdă dulce degresată, 3-4 linguri de îndulcitor de stevie, 2 ouă, 120 grame de iaurt dietetic, o lingură de făină și coaja de la o lămâie. Pentru topping folosește 300 g caise și 2 linguri de zahăr.

Cum se prepară

Pentru început macină biscuiții și amestecă-i cu unt. Vei obține un aluat sfărâmicios pe care trebuie să-l așezi pe tava tapetată cu unt și făină. Dă apoi tava la cuptor pentru 10 minute. Între timp pune într-un blender urda și îndulcitorul, iaurtul, făina, coaja de lămâie și cele două ouă și mixează bine, apoi toarnă compoziția în tava scoasă din cuptor, peste aluat. Lasă totul la copt pentru 40 de minute sau până când se rumenește. Între timp, mixează caisele și zahărul pentru a obține un sos. După ce ai scos cheescakeul de la cuptor, toarnă peste el sosul și lasă-l la răcorit.

Desert cu iaurt și caise

Pentru a prepara acest desert delicios vei avea nevoie de: 500 g de iaurt grecesc, caise bine coapte și 5 linguri de miere.

Cum se prepară

Pasează bine câteva caise, apoi așează în pahare un strat de iaurt și altul de caise pasate, iar un al treilea strat din caise tăiate cuburi. Repetă până când se umple paharul.

Înghețată de casă din caise

În perioada verii copiii adoră înghețata. Pentru a prepara o înghețată delicioasă vei avea nevoie de: 500 ml de iaurt grecesc, caise proaspete, 4 linguri de miere, 1 esență de vanilie.

Cum se prepară

Pasează foarte bine caisele și iaurtul, adăugând mierea și esența de vanilie. Toarnă compoziția obținută în forme pentru înghețată, apoi lasă-le la congelator pentru minimum 4 ore sau peste noapte.

Poftă bună!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.