Rețete delicioase pentru copiii cu intoleranță la gluten

Din păcate, în ultima perioadă tot mai mulți copii dezvoltă intoleranță la gluten, una dintre cele mai răspândite forme de intoleranță. Totuși, chiar dacă ai un copil căruia produsele cu gluten îi fac rău, nu înseamnă că trebuie să-l privezi de cele mai gustoase feluri de mâncare. Îl poți răsfăța la fiecare masă a zilei cu ceva savuros și din ingrediente sănătoase.

Iată câteva rețete delicioase pentru copiii cu intoleranță la gluten!

Micul dejun: Vafe cu banană și cacao

Pentru micul dejun îi poți pregăti copilului vafe cu banană și cacao, pentru care ai nevoie de:

  • 200 g făină fără gluten
  • O lingură de pudră de cacao bio
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 lingură ulei de cocos
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 ou mare
  • 1 banană
  • Jumătate de cană de lapte

Amestecă bine ingredientele până când obții un aluat de consistența unei smântâni. Pune aluatul în dispozitivul de făcut vafe, iar când sunt gata și răcorite, pune peste ele felii de banană și lasă-l pe cel mic să savureze acest mic dejun.

Prânz: Piept de pui la cuptor cu legume

Toți copiii preferă pieptul de pui, mai cu seamă dacă e gătit la cuptor. Pentru a face această rețetă ai nevoie de:

  • 2 bucăți de piept de pui fără piele
  • 1 legătură de sparanghel
  • 1 morcov mare
  • roșii cherry
  • 12 cartofi noi
  • ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper

Taie pieptul de pui în bucăți mai mici, curăță cartofii, morcovul, sparanghelul și spală bine toate legumele, apoi taie-le în bucăți. Amestecă totul cu ulei de măsline, sare și piper și dă la cuptor pentru 30 de minute sau până când totul este gătit.

Cină: Pizza din broccoli

Copiii adoră pizza, de aceea o poți pregăti pentru toată familia, fără a folosi ingrediente care conțin gluten. O pizza din broccoli este cea mai bună alegere! Pentru ea vei avea nevoie de:

  • 1 broccoli mare
  • 1 ou
  • 2 căni de brânză mozzarella tăiată feliuțe
  • jumătate de cană de bucățele de parmezan
  • 1/4 cană sos de roșii
  • pepperoni
  • sare și piper
  • busuioc proaspăt

Fierbe broccoli și pasează-l până obții o pastă, în care adaugă mai apoi oul, parmezanul și mozzarella. Adaugă apoi piperul și sarea. Pune pe tava de la cuptor o hârtie de copt, apoi toarnă pasta de broccoli și coace timp de 20 de minute. La final pune deasupra sosul de roșii și pepperoni, apoi mai lasă la cuptor încă 10 minute, iar la final adaugă frunze de busuioc proaspăt.

Spor la gătit și poftă bună!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.