Idei de distracții gratuite pentru ultimul weekend de primăvară

Cu pași rapizi a plecat și această primăvară. În ultimul weekend vom avea parte de temperaturi generoase, de aceea este recomandat să petrecem timpul afară, la aer liber, alături de cei dragi. Ușor de spus, greu de realizat atunci când ai copii și fiecare are preferințe și ocupații diferite. Totuși, îi poți ține pe toți grămăjoară, implicându-i în aceleași activități.

Iată câteva idei de distracții gratuite pentru ultimul weekend de primăvară!

Pregătiți mesele împreună

Dacă weekendul e pentru familie, atunci și la pregătirea bucatelor trebuie să fie implicați toți membrii. Și chiar poate fi o activitate distractivă dacă veți ține cont de părerile fiecăruia și vă veți îndeplini micile mofturi. La fel, și aranjarea mesei poate fi distractivă. Implică-i neapărat și pe cei mici, chiar dacă asta necesită mai mult timp și efort. Ei vor aprecia!

Petreceți serile la film/teatru/concert gratuit

Acest gen de activitate este preferat de întreaga familie. Dacă ai copiii mai mari, cu siguranță vor fi de acord să mergeți împreună la o piesă de teatru, la un film sau chiar la un concert în aer liber. Este o metodă excelentă de a petrece timp cu familia, dar și de a socializa cu ceilalți.

Organizați acasă o ședință foto

În confortul casei și a grădinii voastre, cu siguranță vor fi de acord toți membrii familiei să organizați  o ședință foto. Alegeți o tematică, încercați să decorați un spațiu în care vă veți fotografia și bucurați-vă de timpul distractiv petrecut împreună!

Scrieți-vă scrisori

Când ați scris ultima dată scrisori? E timpul să o faceți! Așezați-vă comod cu toată familia, decideți care și cui scrie scrisoarea și stabiliți o perioadă de timp în care veți face acest lucru. La final, dacă e adresată unui membru al familiei, acordați-i timp  să o citească, iar dacă e pentru o persoană străină, faceți plicuri și puneți scrisorile în ele, pentru ca în zilele de lucru să le expediați destinatarilor.

Faceți împreună o capsulă a timpului

Alegeți o cutie frumoasă în care fiecare membru al familiei să pună câteva obiecte reprezentative pentru el în acest an. Sigilați apoi bine cutia și puneți-o la păstrare. Stabiliți data la care o veți deschide, peste câțiva ani, când vă veți reîntâlni toți membrii familiei și vă veți aminti de timpul frumos petrecut împreună.

Ce alte planuri ai pentru acest weekend?

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.