Tradiții neobișnuite în familiile din întreaga lume

„Câte bordeie, atâtea obiceie” – spune o vorbă din popor. Acest lucru e valabil și în cazul tradițiilor din familie, fiecare fiind unică în felul său. Cu atât mai mult aceasta se observă de la o țară la alta.

Iată care sunt cele mai neobișnuite tradiții de familie din diferite colțuri ale lumii!

1. În Norvegia, copii dorm afară chiar și la temperaturi sub zero grade. Atunci când un copil norvegian împlinește vârsta de un an de zile, el este înscris la așa numitul ”barnehage” sau grădinița care lucrează între orele 8.00 – 17.00. De regulă, aceste instituții sunt cu plată – câteva sute de dolari pe lună. Copiii petrec o bună parte a zilei afară chiar dacă temperatura este sub zero grade. De multe ori, somnul de amiază al copiilor este organizat în pavilioane deschise chiar dacă afară este ger.

2. Mamele vietnameze își învață copiii să meargă la toaletă la comandă. Când mama vede că copilul ei are de gând să urineze, ea șuieră. Foarte repede copilul începe să asocieze acest sunet cu procesul de urinare și gata ! Acum, dacă mama vrea ca copilul ei să meargă la toaletă, este suficient să șuiere. Probabil, acest lucru sună straniu, în schimb, copiii vietnamezi, deja, de la 9 luni se pot petrece fără scutece.

3. Mamele din Kenya nu obișnuiesc să-și privească copiii în ochi. Ele consideră că contactul ”ochi în ochi” este foarte puternic și înrobește voința copilului. Din această cauză, evită să se uite la copii la o vârstă foarte fragedă. Psihologii remarcă, că în rezultatul acestui stil educativ, copiii din Kenya cresc mai puțin dependenți de atenția maturilor spre deosebire de copiii europeni.

4. În Danemarca, părinții își lasă copiii afară în cărucior în timp ce fac shopping. Dacă o daneză va vrea să facă o raită prin magazine sau să mănânce undeva, ea-și va lăsa liniștită copilul afară pentru ca el să respire aer curat. În SUA a fost înregistrat chiar și un incident, o mamă din Danemarca a fost la un pas de arest pentru asemenea comportament. Ceea ce este permis la Copenhaga, în New-York se percepe drept o sălbăticie.

5. În Polinezia, copiii sunt supravegheați …de copii ! Și nu este vorba despre surorile și frații mai mari, ci despre colective organizate de copii care au grijă de cei mici. Din moment ce copilul a învățat să meargă, el este învățat să aibă grijă de cei mai mici. Acest lucru dezvoltă simțul responsabilității, iar copiii fac mai puține capricii.

6. Japonezii le oferă copiilor libertate maximă. Copii de 7 ani și chiar de 4 ani pot fi văzuți fără supravegherea maturilor în metrou. Lor li se permite să hoinărească prin oraș, să circule cu transportul public și să fac tot ce vor. Asta deși mamele japoneze recunosc că acest lucru este posibil doar în Japonia lor. Peste hotare, ele nu le permit copiilor asemenea lucruri.

7. Copiilor spanioli li se permite să nu doarmă până la zece seara și să participe la cinele de familie prelungite. Nici nu poate fi vorba despre cinare după culcarea copiilor la ora 20.00. Aceeași situație se atestă și în Argentina.

8. Cei mai grijulii sunt recunoscuți tații din triburile Pigmei, care trăiesc în Africa Centrală. În familiile lor, obligațiile nu sunt distribuite. Dacă soțul este la vânătoare, soția stă cu copiii, iar dacă soția merge la cumpărături, soțul va rămâne acasă.

9. În Franța, copiii mănâncă tot ! Mamele din această țară sunt convinse că dacă e să-i dai copilului de 10 ori orice fel de mâncare, el se va obișnui cu ea. De aceea, copiii, de rând cu maturii pot gusta foie-gras și brânzeturi aromatice.

Sursa foto – UNSPLASH

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.