Cărți de dăruit copiilor la Crăciun. Idei pentru toate vârstele

Indiferent de vârstă, toți ar trebui să iubim cărțile. Dragostea pentru acestea se cultivă de când suntem mici, de aceea o carte cadou este întotdeauna binevenită, la orice ocazie. Pentru că suntem în perioada sărbătorilor de iarnă, cu siguranță vom face daruri celor mici. De ce să nu le cumpărăm și o carte?

Iată câteva idei de cărți de dăruit copiilor la Crăciun, potrivite pentru toate vârstele!

Expresul Polar (2+)

În noaptea de Ajun, în fața geamului unui băiețel se oprește un tren. Invitat să poftească în vagon, acestuia i se revelează destinația călătoriei: Polul Nord. Trenul este plin de copii și toți se adună în centrul orașului pentru a primi un cadou de la Moș Crăciun. Primul care se așază pe genunchii Moșului este chiar protagonistul narațiunii, cerându-i acestuia un clopoțel. Cartea „Expresul Polar” nu prezintă numai o aventură palpitantă, ci subliniază și faptul că spiritul Crăciunului dăinuie în inimile celor care aleg să creadă, indiferent de vârstă.

Mica enciclopedie. Păsări din grădină și cântecele lor (2+)

Aceasta este o carte cu sunete care aduce la viață corul dimineții! Să reușești identificarea câtorva specii de păsări după cântecul lor, iată o abilitate pe care această minunată lucrare îi va ajuta pe cei mici să o capete.

De ce este omătul alb (3+)

Se spune că, în vremurile de demult, zăpada era transparentă, asemenea vântului. Așa că, aceasta a pornit în căutarea unei culori, cerând ajutorul minunatelor flori întâlnite pe pajiște. Toporașul, floarea-soarelui și iarba nici nu au vrut să audă propunerea zăpezii. Dar, cu toate acestea, ea a primit un ajutor nesperat de la cea mai firavă floare: ghiocelul. Frumusețea ilustrațiilor florale completează în mod minunat mesajul sensibil al cărții despre generozitate necondiționată, mulțumire și prețuirea aproapelui la nevoie.

Aventurile unui fir de nisip. Cum a ajuns Crăciunul în adâncuri (3+)

Subiectul narațiunii este ritmic, fiind relatat în versuri jucăușe, amuzante și pline de neprevăzut, în timp ce asociază sărbătoarea Crăciunului cu momentul perfect pentru a-ți dărui timpul celor dragi și pentru a te bucura de prezența lor în viața ta.

Cărți cu Dar Motan (4+)

De Crăciun, cărțile cu Dar Motan sunt ideale pentru a fi dăruite copiilor de la 4 ani în sus. „Dar Motan greșește” și „Dar Motan dăruiește” sunt două cărți din care copiii vor afla că magia se află în fiecare dintre noi și că prietenii sunt de mare ajutor la nevoie. Ilustrațiile splendide care însoțesc și animă poveștile cu Dar Motan aduc un strop în plus de umor, dar și de joacă, cât se poate de colorată.

Spărgătorul de nuci (4+)

O carte pentru toți copiii care iubesc să facă balet și nu numai. De la petrecerea de Crăciun cu care începe călătoria lui Marie, până la sărbătoarea fantastică din Tărâmul Dulciurilor, toate momentele importante ale spectacolului se regăsesc în această carte ce se integrează perfect în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Iar ilustrațiile superbe reușesc să surprindă magia și farmecul acestei clasice povești de iarnă.

Pachetul roșu (5+)

Într-un sat învăluit de zăpadă, o femeie pune la cale un plan pentru a înveseli membrii comunității sale, pregătind un pachet roșu care conține… un secret. Primul beneficiar este pădurarul, însă darul nu zăbovește prea mult în mâinile sale, întrucât și el îl dăruiește, la rândul său, mai departe. Darul se perindă printre locuitorii satului, animându-i și învățându-i să comunice din nou. „Pachetul roșu” este o poveste despre generozitate, dragoste, grijă și respect față de aproapele nostru.

Darul magilor (5+)

Cartea îi are ca protagoniști pe soții Della și James Dillingham Young. Iubirea pe care aceștia și-o poartă este nemărginită, dar greutățile financiare îi încolțesc, umbrindu-le până și ziua de Crăciun. Cu toate acestea, amândoi aleg să își vândă bunurile cele mai de preț, pentru a-i oferi un cadou celuilalt. Și amândoi au parte și de o surpriză… neplăcută. „Darul magilor” ne revelează o narațiune emoționantă despre iubirea jertfitoare și despre generozitatea fără limite.

Viața și aventurile lui Moș Crăciun (5+)

Este o cărticică dedicată copiilor, decorată cu ilustrații minunate care îi poartă pe micuți în lumea fantastică a Moșului. Copii pot afla acum povestea vieții moșului, cum acesta a fost crescut de făpturi ale pădurilor care i-au oferit cel mai neprețuit dar – nemurirea. Împreună cu 10 reni, el a decis să își ducă existența la Polul Nord, unde cioplește jucării și aduce în fiecare an copiilor cadouri. Magia sărbătorilor de sub brad nu ar fi la fel fără o poveste revelatoare despre bătrânul Moș Crăciun și ajutoarele sale destoinice.

Poveste muzicală de Crăciun (6+)

Spiridușii Vivaldi, Mozart, Beethoven, Bach și alții de statură asemănătoare se reunesc de Crăciun în jurul bradului, într-o aventură neasemuit de festivă. Sigur că în Pădurea Muzicală își face apariția și Moș Crăciun, dar și elful Solfegiu, sprijinul de nădejde al Moșului. Prin intermediul aceste cărți, copiii vor căpăta și acces la lumea muzicii clasice.

Enciclopedia Crăciunului (6+)

Simbolurile tradiţionale ale Crăciunului ne întâmpină la fiecare colţ de strădă: clopoţei, steluţe, elfi, iederă, bătrânei durdulii în costume roşii, îngeri, plante verzi, dar câţi dintre noi cunoaștem importanţa şi semnificaţia lor? Din acestă carte copiii vir afla toate răspunsurile la orice întrebare legată de Crăciun. Este într-adevăr o Enciclopedie a sărbătorilor de iarnă, și o lectură foarte bine scrisă și chiar amuzantă, must read pentru orice fan adevărat al Crăciunului! De la importante evenimente istorice, până la tradiții etnice și colinde din toată lumea, Enciclopedia Crăciunului este o carte numai bună de pus sub brad oricui, de la copii la adulți.

Fetița care a salvat Crăciunul (8+)

Când Amelia vrea să-și vadă o dorință îndeplinită, știe exact cu cine trebuie să vorbească – cu Moș Crăciun. Dar magia în care-și dorește să creadă începe să pălească, iar Moș Crăciun are alte griji pe cap ca să mai stea să se gândească la niște dorințe imposibile: elfi supărați, reni care cad din cer, troli nervoși… și chiar e posibil să fie anulat și Crăciunul. Dar Amelia nu e tocmai o fată obișnuită. Și, după cum va afla și Moș Crăciun, dacă vrea să aibă parte de Crăciun, o să cam aibă nevoie de puțin ajutor…

Un băiat numit Crăciun (8+)

Nikolas, un băiețel de unsprezece ani, a primit în copilărie o singură jucărie – o păpușă sculptată dintr-un nap. Dar el e fericit așa, pentru că această jucărie e de la părinții lui, pe care îi iubește foarte tare. Apoi, într-o bună zi, tatăl lui dispare, iar Nikolas trebuie să călătorească până la Polul Nord să îl salveze. Pe drum, Nikolas se împrietenește cu un ren, cu un troll și descoperă o lume ascunsă, încântătoare pe tărâmul Elfhelm. Dar elfii de aici au necazurile lor: spiritul Crăciunului și bunăvoința sunt la cote foarte scăzute, iar Nikolas pare să fie singurul care poate repara lucrurile…

Crăciunul lui Poiro (10+)

Un milionar înstrăinat de familie, Simeon, se decide să organizeze o reuniune de Crăciun cu toate rudele. Curioși de această schimbare de atitudine, musafirii apar, dar înainte sa aibă loc masa, gazda este ucis. Cu un număr mare de suspecți și motive, acesta pare a fi un caz de nerezolvat. Va reuși Poirot să descopere adevărul din spatele acestei crime de Crăciun? Crăciunul lui Poirot este un roman dedicată adolescenților și adulților.

Un altfel de Crăciun (10+)

După plecarea fetiței lor în Peru, cuplul Luther și Nora Krank realizează că nu vor să mai petreacă încă un Crăciun tipic și decid că anul acesta vor sări peste sărbătoare și vor pleca într-o croazieră de zece zile în Caraibe. Romanul înfățișează cu mult umor aventurile prin care cei doi trec încercând să petreacă un Crăciun neobișnuit. Partea cea mai dificilă este să explice tuturor persoanelor din viața lor că vor să părăsească orășelul de sărbători. Construit pe principiul reacțiilor în lanț, Un altfel Crăciun te va face să apreciezi frumusețea momentelor petrecute cu familia, în timp ce îți aduce un zâmbet pe buze.

Sărbători frumoase!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.