Cum să faci acasă lumânări parfumate

Lumânările parfumate sunt mai mult decât o decorațiune pentru casă. Acestea reprezintă o modalitate de a crea o atmosferă intimă, caldă și plăcută. Din păcate, acestea nu durează prea mult și trebuie întotdeauna să te asiguri că ai suficiente dacă îți place ca în fiecare seară să aprinzi câte o lumânare. Vestea bună e că le poți confecționa chiar tu, acasă, din doar câteva ingrediente.

Iată cum să faci acasă lumânări parfumate și ce pași trebuie să urmezi pentru ca acestea să-ți iasă perfecte!

Pentru început vei avea nevoie de câteva ingrediente și accesorii pentru a te bucura din plin de întregul proces:

  • Recipiente – borcane, cutii de metal, cutii de ceai, pahare, căni, coajă de fructe (portocală, mere), forme din care mai apoi poți scoate lumânarea, cum ar fi formele pentru prăjituri.
  • Ceară – poți folosi lumânările gata făcute, pe care să le mărunțești sau poți alege parafină (dar care e toxică) sau ceară din soia.
  • Uleiuri esențiale
  • Coloranți
  • Fitil
  • Un vas pentru a topi ceara
  • Orice altceva, care va fi folosit la decorarea recipientelor

Pași de urmat

Pentru a confecționa lumânări parfumate homemade se vor parcurge cinci etape: măsurarea cantității de ceară, fixarea fitilului, topirea cerii, adăugarea celorlalte ingrediente și turnarea cerii topite în recipiente. Este o acțiune foarte simplă și relaxantă, în cadrul căreia vei da frâu liber imaginației și creativității.

Măsoară cantitatea de ceară necesară

Este indicat să lucrezi pe o suprafață curată și plană, pe care o poți proteja cu un ziar sau cu prosoape de hârtie. Măsoară apoi de câtă ceară este nevoie. Trebuie doar să umpli recipientul pentru lumânare cu ceară și să îi dublezi cantitatea. Aceasta va fi cantitatea de ceară pe care o vei topi.

Fixează fitilul

Pentru ca lumânarea să-ți iasă perfect, este indicat să poziționezi corect fitilul. Dacă ai ales un fitil cu suport metalic, nu va fi nevoie de prea mare atenție la acest capitol, însă dacă ai un fitil simplu, va fi nevoie să-l fixezi cu lipici sau să-l înmoi în ceară topita, să aștepți să se întărească, iar apoi să-l fixezi la mijlocul recipientului. Poți folosi două bețe de lemn, pe care le amplasezi deasupra recipientului. Apoi, pune fitilul și prinde-l cu un clește de rufe pe care îl sprijini de bețele așezate pe gura borcanului.

Topește ceara

Pune pe aragaz o oală cu apă și deasupra – o cratiță în care pui ceara. Las-o să se topească aproximativ un sfert de oră, amestecând des cu o lingură din lemn. Ideal ar fi să folosești fulgi de ceară sau ceară mărunțită.

Adaugă ingrediente

După ce ai topit ceara, poți adăuga uleiuri esențiale, diverse arome și decorațiuni sau chiar colorant.

Toarnă ceară în recipiente

Ceara este gata pentru a fi turnată în recipiente atunci când a ajuns la 60 de grade Celsius. Ține de fitil și toarnă apoi ceară atent și încet.

Acum, că știi cum să confecționezi lumânări parfumate homemade, îți poți decora locuința cu ele, le poți face cadou celor dragi sau chiar poți dezvolta o mică afacere.

Spor să ai!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.