Idei de sandvișuri pentru pachețelul de școală

Una dintre marile provocări ale părinților este aceea de a pregăti copiilor pachețel pentru școală. Acesta trebuie să fie nutritiv, dar și să arate bine, pentru ca cei mici să vrea să-l mănânce în pauza mare. Dacă nu știi ce să-i mai pui copilului de mâncare în ghiozdan, găsești inspirație în acest articol cu multe idei de sandvișuri pentru pachețelul de școală!

Sandviș cu roșii și brânză mozzarella

Prăjește doua felii de pâine și unge-le cu un pic de ulei de măsline. Taie apoi mozzarella în feliuțe mici și aranjează-le pe o felie. Presară deasupra oregano sau busuioc uscat și dă în cuptorul cu microunde pentru a se topi brânza. Între timp, pregătește feliile de roșii, pe care pune-le apoi peste brânză, iar peste toate astea – a doua felie de pâine.

Sandviș cu ton

Pentru un astfel de sandviș ai nevoie de doar felii de pâine prăjită și de o conservă de ton, tulpină de țelină tăiată mărunt, suc de lămâie, cremă de brânză și patrunjel proaspăt tocat. Amestecă toate ingredientele într-un bol, apoi unge pe pâine pasta obținută.

Sandviș cu brânză feta și humus

Un alt sandviș foarte gustos este cel preparat dintr-o felie de pâine încălzită, peste care să pui humus, bucăți de avocado și firimituri de brânză feta. Pune deasupra a doua felie de pâine și lasă în tigaie cam 2-3 minute, cu un pic de unt. Rumenește sandvișul pe ambele părți, cu grijă.

citește și: Pachețelul pentru școală: idei simple, dar gustoase și sănătoase

Sandviș cu ouă

Copiii adoră ouăle prăjite, de aceea poți face cu ele un sandviș delicios. Pune un ou prăjit pe o felie de pâine, apoi adăugă parmezan ras sau o felie de cașcaval și o foaie de salată. Peste toate astea pune a doua felie de pâine.

Sandviș cu carne de curcan

Pentru acest sandviș ai nevoie de doi foi de tortilla, pe care să le ungi cu sos barbeque. Taie în fâșii mici carnea de curcan gătită și pune-o pe o foaie de tortilla. Deasupra pune felii de Camembert și câteva frunzulițe de cimbru, apoi pune a doua foaie de tortilla, cu sosul în jos. Încălzește o tigaie și pune sandvișul în ea, prăjind timp de 2-3 minute pe ambele părți. La final, taie în felii precum cele de pizza și obții astfel sandvișuri delicioase.

Sandviș cu carne de curcan

Pe o tortilla, pune o umplutură formată din carne de pui tăiată fâșii, bucăți mici de mozzarella, frunze mici de coriandru și bucăți mici de avocado. Strânge tortilla și formează un sul, apoi încălzește pe tigaia tip grill până când se rumenește pe ambele părți.

Cu aceste sandvișuri delicioase nu vei da niciodată greș atunci când îi vei pregăti copilului pachețelul pentru școală. Ai grijă să nu lipsească un fruct, câteva legume (felii de morcov, castravete, roșii, salată) și ceva sănătos de băut.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.