Decorăm locuința pentru sezonul de toamnă. Sfaturi utile

Zile mai scurte, dimineți și seri mai răcoroase, frunze căzute, miros de nuci și struguri. E toamnă, iar odată cu venirea ei, simțim tot mai mult nevoia să ne decorăm locuința pentru noul sezon. Păturile pufoase și pernuțele moi, draperiile și cuverturile, dovlecii și felinarele sunt doar câteva elemente care vor schimba atmosfera în casă.

Pentru început, ar fi bine să renunțăm la decorul de vară și să facem o curățenie generală. Toate decorațiunile din sezonul estival trebuie depozitate cu atenție și grijă pentru la anul viitor și aducem din debara decorul de toamnă. De asemenea, este indicat să zugrăvim doar dacă este cazul. Nu trebuie să modificăm culorile pereților, să schimbăm mobila doar pentru că a venit toamna. Putem folosi mici artificii cu ajutorul cărora să aducem în casă culorile toamnei: cărămiziu, portocaliu, ocru, ruginiu, verde închis, galben.

Designerii recomandă să începem pregătirea pentru toamnă prin înlocuirea perdelelor vaporoase cu draperii groase în culorile menționate mai sus. De asemenea, fețele pernelor decorative și cuverturile, dar și paturile pufoase ar trebui să fie în aceleași nuanțe. Paleta cromatică poate fi completată printr-un covor.

Un aspect important la care trebuie să atragem atenția, o reprezintă elementele din natură: conuri, nuci, ghinde, plante uscate, care vor decora locuința perfect. Puse în pahare mari de sticlă, în borcane sau în boluri, acestea vor aduce toamna în casă. Iar dovlecii și tărtăcuțele, merele și strugurii, vor completa și ei atmosfera.

Nici aranjamentele florale din flori de toamnă, câte sunt mai rezistente, nu trebuie să lipsească din casă. Acestea pot fi aranjate în vaze și puse în toate încăperile sau pot deveni coronițe de pus la ușă, alături de frunze și alte elemente.

La fel se importante sunt și lumânările, dar și felinarele, care vor încălzi nopțile de toamnă și vor întregi atmosfera. Iar dacă ne dorim și mai multă lumină, beculețele în diverse culori sunt cele mai potrivite.

Tu cum îți pregătești locuința pentru toamnă?

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.