Casă lângă pădure – beneficii pentru întreaga familie

Atunci când întemeiem o familie, fiecare dintre noi avem o dilemă – unde vom locui: în casă la sol sau la bloc? Nu e o alegere simplă și nici o decizie care se ia ușor, căci urmează să locuim în această casă întreaga viață. Iar viața trebuie trăită acolo unde ne simțim confortabil și unde ne găsim pacea și liniștea.

Dacă și tu ai această dilemă și balanța înclină spre casă la sol, îți sugerăm să alegi o locuință mai aproape de pădure. O casă lângă pădure are numeroase beneficii pentru întreaga familie, mai ales dacă îți dorești mulți copii.

Pădurea înseamnă aer curat

Datorită oxigenului copacilor, pădurea ne oferă aer curat. Știm că aerul curat face bine nu doar sănătății fizice, ci și celei mentale. Aerul curat ne scapă de stres, ne resetează mintea, ne ajută să fim mai deschiși și mai calmi. În plus, dacă cei mici petrec timpul la aer curat, au mari șanse să fie mai liniștiți și să cunoască mai multe lucruri interesante despre mediul înconjurător.

Curte și grădină mare

O casă lângă pădure înseamă și o curte și o grădină mai mare, unde copiii pot alerga în voie și pot descoperi lumea. Iar dacă acestea lipsesc, în pădure este destul loc pentru joaca celor mici, pentru a petrece timpul liber și a culege pomușoare, flori sau plante medicinale.

Departe de claxoane și gălăgie

Pentru o familie care iubește liniștea, o casă lângă pădure e o ofertă destul de bună. Departe de zgomotele și gălăgia mașinilor, dar aproape de calmul naturii, e tot ce îți poți dori după o zi de muncă.

Vara – răcoare, iarna – protecție

Să trăiești lângă pădure, în special în perioada caniculară, e o binecuvântare. Ai parte de răcoare, aer curat și umbră, iar iarna – de protecție, căci pădurea protejează de viscolul din câmpii.

Imunitate puternică

Locuitul într-o casă lângă pădure ajută la consolidarea imunității și la reducerea stresului și a anxietății. Specialiștii chiar le recomandă părinților ai căror copii se îmbolnăvesc des, să locuiască o perioadă lângă pădure și studiile arată doar efecte pozitive ale acestei decizii.

Cu siguranță, beneficiile unei case lângă pădure sunt numeroase și le putem descoperi doar dacă alegem să locuim într-un astfel de loc, departe de gălăgie și aproape de natură.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.