3 rețete delicioase cu căpșuni, bune și pentru copii

Nu ne putem imagina luna iunie fără căpșuni. Ne bucurăm de ele în stare proaspătă, le congelăm pentru iarnă, le facem gemuri și compoturi sau le punem în diverse tarte. Cert este că trebuie să profităm de această perioadă și să-i oferim organismului vitaminele și mineralele acestor fructe atât de delicioase și benefice pentru sănătate.

Dacă ai multe căpșuni și nu mai știi ce să faci cu ele, iată 3 rețete bune și pentru copii, care se prepară ușor și vor fi preferate de toată familia!

Iaurt natural cu căpșuni și smântână

Rețeta e cât se poate de simplă, dar va fi adorată atât de cei mici, cât și de cei mari. Ai nevoie de câteva căpșuni și un pic de smântână. Pasează bine căpșunile coapte, pentru a obține o pastă omogenă. Adaugă smântână și mixează din nou foarte bine. Dacă iaurtul obținut nu e suficient de dulce, poți adăuga și o banană. Toarnă compoziția într-un bol și adaugă semințe hidratate sau granola.

Terci de ovăz cu căpșuni

Toți copiii adoră terciul de ovăz, de aceea i-l poți oferi copilului în combinație cu diverse fructe. Pentru că e sezonul căpșunelor, prepară terciul, pune-l într-o farfurie, apoi decorează-l cu căpșuni. Dacă cel mic e la începutul diversificării, îi poți pasa căpșunile, apoi să le amesteci cu terciul.

Galetta cu căpșuni

Pentru a face aluatul galettei, ai nevoie de: o cană de făină, 115 gr de unt la temperatura camerei, un gălbenuș și două linguri de smântână. Amestecă bine ingredientele, până când obții aluatul. Lasă la rece timp de o oră, apoi întinde-l cu un sucitor, pentru a obține o turtă cu diametrul de 30 cm. Așează foaia de aluat în tavă și pune în mijlocul acesteia multe căpșune feliate. Marginea de aluat, împăturește-o spre centru, îmbrăcând tarta. Lasă la cuptor, la 180 de grade, timp de 30-40 de minute sau până când devine aurie. Înainte de servire, lasă la răcit.

Datorită faptului că o porție de căpșuni conține 51.5 mg de vitamina C, ceea ce înseamnă 50% din necesarul zilnic, acestea ajută la stimularea imunităţii organismului, fiind în acelaşi timp și un antioxidant puternic. Căpșunile protejează ochii de expunerea la radicalii liberi eliberați de razele solare. De asemenea, consumul de căpșuni ajută și la întărirea corneei și a retinei ochiului. Acestea conțin antocianină, substanță responsabilă de stimularea arderii depunerii de grăsimi, dar și sunt bogate în potasiu, care favorizează o circulația sanguină mai bună și scade presiunea sângelui.

Căpșunile au numeroase beneficii pentru sănătate, de aceea nu ezita să le oferi familiei tale în această perioadă.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.