Ce este periajul uscat și ce beneficii are pentru piele

În ultimă perioadă, tot mai multe femei folosesc periajul uscat ca pe o metodă de masaj extrem de benefic pentru pielea corpului. Acesta poate fi făcut acasă, timp de până la maximum 10 minute, cu o perie specială. Mulți cred că periajul uscat ajută la slăbire, însă este un mit. Acest tip de masaj doar îmbunătățește calitatea pielii, exfoliază și îndepărtează celulele moarte, însă procesul de slăbire este mai complex și nu se face doar cu un periaj.

Despre periajul uscat și despre beneficiile acestuia, află din articol!

Cum se face periajul uscat

Pentru acest masaj ai nevoie de o perie specială, pe care o găsești în magazinele specializate. Specialiștii recomandă ca periajul să fie executat cu peria uscată, înainte de baie. Se masează din jos în sus, iar în zona feselor – cu mișcări circulare.

  • După procedură, pielea rămâne roșie, însă este un proces absolut normal.
  • Imediat după periaj este indicat dușul și apoi aplicarea unei creme sau ulei hidratant.
  • Practicat dimineața, masajul revigorează și oferă starea de bine.
  • Pentru periajul uscat este indicat să se aleagă o perie cu mâner de lemn și fire naturale, care să nu lase zgârieturi pe piele.
  • Periajul uscat de face de jos în sus, de la tălpi spre inimă, de la degetele mâinii spre inimă.
  • Dacă urmează expunerea la soare, dacă există răni pe corp sau pielea este sensibilă, periajul uscat nu este indicat.

De câte ori pe săptămână se face

Specialiștii recomandă periajul uscat de 2-3 ori pe săptămână. Femeile care au o piele sensibilă, pot face masajul acesta doar o dată pe săptămână.

Beneficiile periajului uscat

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman. Aceasta ne ajută să scăpăm de toxine și deșeuri. Cu ajutorul periajului uscat, îmbunătățim calitatea acesteia și ne bucurăm de mai multe beneficii.

Stimularea sistemului limfatic – Prin periajul uscat este pusă în mișcare limfa și astfel sunt eliminate toxinele și are loc procesul de detoxifiere.
Exfolierea – În timpul masajului cu peria, pielea se exfoliază, celulele moarte sunt eliminate, iar aceasta rămâne catifelată și strălucitoare.
Îmbunătățirea circulației sângelui – Periajul uscat ajută la o mai bună funcționare a circulației sangvine.
Reducerea celulitei – Nu putem scăpa de pielea cu aspect de coajă de portocală doar folosind o perie, însă masajul uscat diminuează celulita.
Revigorarea/relaxarea corpului – Chiar dacă la început periajul uscat poate fi dureros, practicat săptămânal, va ajunge să te relaxeze și să te învioreze.

Bine de știut! În timpul verii, periajul uscat nu se practică, din motiv că pielea devine mult mai sensibilă la razele ultraviolete.

Sursa foto – AICI

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.