Rețete delicioase pe care să le prepari cu familia în acest weekend

Weekendul e despre familia unită, adunată la un joc de societate, la plimbare sau în jurul mesei, cu ceva gustos. Pentru ca weekendul să fie și mai frumos, ce-ai zice dacă ați pregăti toată mâncarea împreună, părinți și copii? Unul sparge ouăle, altul curăță ceapă, altul amestecă în ceaun și mâncarea e gata. Unde mai pui că astfel petreceți timp de calitate împreună?

Iată câteva rețete delicioase pe care să le prepari cu familia în acest weekend!

Micul dejun/ Sâmbătă

Clătită de ou cu legume

Pentru a face această clătită, ai nevoie de ouă, pe care să le bați bine cu un tel, până devin spumă. Adaugă un pic de sare, piper negru și cașcaval ras. După ce ai făcut toate clătitele, aranjează câte una în farfurie și pune deasupra legumele preferate. Eventual, poți adăuga și un pic de maioneză de casă, smântână sau iaurt.

Micul dejun/ Duminică

Sandwich cu cremă de brânză și legume

Toată lumea preferă sandwich-urile, iar preparate de toată familia, ele vor fi și mai gustoase. Vei avea nevoie de felii de pâine, pe care să le ungi cu cremă de brânză, să pui o bucată de șuncă și alta de cașcaval și câteva legume și micul dejun este gata. Poți încălzi sandwich-urile la tigaie până când se topește cașcavalul.

Prânz/ Sâmbătă

Supă de legume

Pentru a face această supă, decideți cu toată familia ce legume veți folosi. Spălați-le bine, curățați-le și tăiați-le cuburi potrivit de mari. Puneți-le într-o cratiță cu apă rece și lăsați la fiert până când toate legumele sunt gata. Pasați cu blenderul, apoi potriviți de sare și piper. Turnați în farfurii și ornați cu fire de busuioc sau alte ierburi aromate. Puteți adăuga și smântână.

Prânz/ Duminică

Spaghete cu dovlecel și morcov

Pune spaghetele la gătit. Între timp, într-o tigaie, sotează dovlecelul și morcovul tăiat felii. Când spaghetele sunt gata, transferă-le în tigaie și amestecă bine. După ce le-ai pus în farfurie, decorează cu parmezan și ierburi aromate. Puteți mânca pastele gătite astfel și alături de o bucată de pui sau pește la cuptor.

Cină/ Sâmbătă

Orez gratinat cu pui

Este cea mai simplă rețetă, care va fi preferată de toată familia. Pentru a o prepara, călește legumele preferate într-un pic de ulei de măsline, apoi adăugă puiul tăiat cuburi. Mai amestecă puțin și adaugă orezul spălat în prealabil. Călește un pic și orezul, apoi adăugă apă (3 părți de apă la o parte de orez). Acoperă tigaia și lasă la foc mic, până când orezul absoarbe aproape toată apa. Adaugă parmezan ras, sare și piper, mai amestecă o dată, apoi mai adaugă deasupra un pic de parmezan. Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la 150 de grade, pentru 15 minute sau până când se rumenește puțin.

Cină/ Duminică

Ardei umpluți cu cușcuș

Pentru a face această rețetă, prepară cușcușul conform instrucțiunilor. Eventual, poți adăuga și legumele preferate, sare și piper. Între timp, coace un pic la cuptor ardeii grași. Când ardeii s-au răcit puțin, se umplu cu compoziția obținută și se dau la cuptor, la 160 de grade, până se gratinează.

Sunt rețete simple, dar extrem de delicioase, de aceea nu ezita să le prepari cu familia în acest weekend.

Poftă bună!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.