Masajul facial cu guasha – modalități și beneficii

Masajul facial cu guasha a devenit în ultima perioadă foarte popular în rândul femeilor de pe Instagramul din întreaga lume. O practică inspirată din medicina tradițională chineză, acest tip de masaj face parte din tehnicile de înfrumusețare, folosit atât pentru a face masaj pe corp, cât și pe față.

Ce este guasha

Guasha reprezintă o racletă din os, corn, jad sau porțelan, care este trasă pe piele în timp ce se aplică presiune. Masajul facial cu guasha presupune masarea cu blândețe a feței cu această piatră, aplicând o presiune mult mai blândă decât în varianta tradițională.

Beneficiile masajului facial cu guasha

Masajul facial cu guasha are scopul de a reduce tensiunea mușchilor de la nivelul feței, de a stimula circulația sanguină și drenajul limfatic și de a reduce efectul de față umflată. De asemenea, datorită efectului de oxigenare, acesta oferă tenului o strălucire sănătoasă.

Acest masaj mai:

  • Detensionează mușchii
  • Reduce ridurile
  • Ajută la restabilirea sănătății și vitalității pielii
  • Elimină pungile de sub ochi
  • Elimină petele de pe ten

Cum facem corect masajul facial cu guasha

La saloanele de frumusețe acest masaj este realizat de specialiști, însă poate fi făcut și acasă dacă folosește tehnica adecvată.

În primul rând, atunci când faci masajul, nu pune prea multă presiune asupra pielii. Realizează cu blândețe, căci altfel vei sparge capilarele și vor apărea vânătăi. Cu siguranță nu-ți dorești acest lucru!

Apoi, fă masajul după ce ți-ai curățat bine tenul și ai aplicat un serum sau o cremă hidratantă. Astfel vei reduce fricțiunea.

De asemenea, nu ține perpendicular muchia pietrei guasha, ci cât mai paralel cu pielea, pentru a evita apariția vânătăilor.

În timpul masajului, fă mișcări de jos în sus și din centru spre marginile feței.

Fiecare mișcare o poți repeta de trei ori, iar masajul îl poți face de două-trei ori pe săptămână.

Chiar dacă poate părea complicat, este un masaj simplu, care nu necesită prea multă îndemânare. Ai nevoie doar de o piatră guasha și de timp pentru a face masajul.

Atenție! Dacă ai tenul acneic, inflamat, cu rozacee sau arsuri solare, nu practica masajul cu guasha.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.