Activități în familie, perfecte în luna iubirii

Luna februarie, considerată Luna Iubirii, datorită Zilei Îndrăgostiților și Dragobetelui, ar trebui să fie un motiv în plus pentru a ne arăta dragostea pentru cei dragi. În această perioadă putem face mici gesturi de manifestare a iubirii, învățându-i pe cei mici să ne urmeze exemplul. Poate nu vei avea timp zilnic pentru asta, însă în weekenduri ai grijă să faci diverse activități și jocuri, care să vă unească și să vă facă și mai iubitori. Aceste activități ar trebui să vă ajute să celebrați Dragostea în fiecare zi și mai ales – dragostea între frați și surori, părinți și copii, nepoți și bunici. Sau poate fi o oportunitate de a-i învăța pe cei mici să-și exprime sentimentele.

Iată câteva idei de activități în familie, perfecte în luna iubirii!

Mic dejun plin de iubire

Probabil că nu ai timp să organizezi în fiecare dimineață un mic dejun pentru toată familia, dar ai putea face acest lucru în weekend, când sunteți cu toții acasă. L-ai putea pregăti chiar tu pentru toată familia sau, pentru a fi și mai interesant, dar și mai delicios, implică-i și pe copii și astfel, faceți-i o surpriză lui tati. Aveți grijă ca totul să aibă formă de inimioară – și sandwich-urile, și ouăle prăjite, și biscuiții.

Lăsați inimioare cu mesaje de iubire prin toată casa

Cum ar fi dacă într-o dimineață, copiii s-ar trezi și ar găsi inimioare prin toată casa? Nu inimioare simple, ci cu mesaje de apreciere. Vei avea nevoie de foi colorate, pe care vei desena inimioare și le vei decupa. Mai apoi, scrie pe ele motivele pentru care îți iubești și apreciezi fiecare copil. Chiar dacă nu poate încă citi, va fi bucuros să îi citești tu mesajul și să afle cât de mult înseamnă pentru tine. De asemenea, poți propune această activitate fiecărui membru al familiei. Ați putea-o face toți în aceeași zi sau fiecare într-o zi diferită.

Faceți o ghirlandă din inimioare

Pentru această activitate va trebui să decupați inimioare din hârtie colorată, apoi să le prindeți pe o sfoară. Cu ghirlanda obținută puteți decora un perete sau o puteți prinde de lustră.

Organizați o vânătoare de inimioare

Într-o seară, după cină, decupați o mulțime de inimioare, apoi propuneți-i unui membru al familiei să le ascundă prin toată casa. Ceilalți membri trebuie să le caute. Câștigă cel care adună cele mai multe inimioare.

Pregătiți-vă unii altora cadouri handmade

Stabiliți o zi în care vă veți dărui unii altora cadouri handmade. Nu trebuie să fie cadouri scumpe, ci ceva făcut manual, din inimă. Iar într-o seară, după cină, dăruiți-vă aceste cadouri și bucurați-vă de momentele frumoase petrecute împreună.

Tu ce alte activități obișnuiești să organizezi pentru familie în luna iubirii?

sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.