Cum să-ți decorezi casa fără un brad de Crăciun

Împodobirea bradului de Crăciun este un eveniment mult așteptat în majoritatea familiilor. Există însă și case în care acest lucru nu se întâmplă, fie din motiv că nu există suficient spațiu pentru un brad, fie pentru că locatarii nu preferă brazii. Cu toate acestea, chiar și fără a avea brad, există o mulțime de alte metode de a decora casa pentru sărbătorile de iarnă.

Inspiră-te din imaginile de mai jos și lasă atmosfera de sărbătoare să intre în casa ta!

Fă un brad din cărți

Dacă nu ai suficient spațiu în casă, fă un brad din cărți pe măsuța de cafea sau pe o comodă. Folosește cărțile pe care nu le mai citești, pune-i câteva luminițe și astfel vei obține o decorațiune tematică frumoasă și deosebită.

Fă un brad din lemn

Pentru a face un astfel de brad, ai nevoie de trei bucăți de lemn, pe care să le unești una de alta asemeni unui triunghi isoscel. Pe interior, decorează-l după bunul plac. Partea frumoasă a acestui brad este faptul că nu ocupă mult spațiu, este rezistent și sustenabil, iar impactul negativ asupra mediului și societății este minim.

Împodobește toată casa cu cei dragi

Chiar dacă nu ai un brad în casă, nu trebuie să limitezi spiritul Crăciunului doar în jurul acestuia și să renunți la decorarea locuinței. Fă tot ce-ți stă în puteri pentru a imprima aerul de sărbătoare fiecărui spațiu din casa ta. Inclusiv baia și bucătăria pot participa la magia sărbătorilor de iarnă. Ai grijă să-i implici în procesul de decorare pe toți membrii familiei. Astfel, veți petrece împreună timpul, dar și vă veți simți mult mai uniți.

Creează chiar tu decorațiunile

Dacă te numeri printre norocoșii care în copilărie făceau singuri decorațiunile pentru sărbătorile de iarnă, e momentul să îți amintești de copilărie. Iar dacă ai copii, implică-i și pe ei în această activitate. Puteți face ghirlande, coroniță de pus la ușă, fulgușori, uscați felii de portocală etc.

Fă-ți o listă cu decorațiunile necesare

Înainte de a decora casa, imaginează-ți cum ai vrea să arate aceasta și fă-ți o listă cu lucrurile de care ai nevoie. Astfel, vei economisi timp atunci când vei merge la cumpărături, dar și vei înțelege dacă ai cu adevărat nevoie de ele. Cine a zis că decorațiunile trebuie neapărat să fie cumpărate? Le poți face chiar cu mâna ta și vor arăta la fel sau poate mai bine decât cele din comerț!

Imaginile de mai jos te pot ajuta în acest sens.

Sărbători fericite!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.