5 cărți despre Moș Crăciun, pe care să le citești copiilor

În serile geroase de iarnă, când copiii par că se plictisesc și nu mai au ocupație, cheamă-i lângă tine, culcușiți-vă sub o pătură caldă și citiți. Luna decembrie este potrivită pentru a citi cărți despre Moș Crăciun, brad împodobit sau Nașterea Domnului. În librării vei găsi o mulțime de titluri frumoase, însă noi am selectat 5 dintre ele, pentru a-ți ușura alegerea.

Iată din ce cărți le poți citi copiilor în această perioadă!

Marea carte a Crăciunului

Această carte trebuie să fie nelipsită din biblioteca familiei tale! Include cele mai frumoase povești și colinde, dar și rețete de biscuiți delicioși, numai bune pentru zilele în care vreți să pregătiți ceva gustos. De asemenea, în carte vei găsi și diverse jocuri și activități, pe care să le faci cu copiii sau cu întreaga familie.

Enciclopedia Crăciunului

Dacă cei mici îți tot adresează întrebări despre Crăciun, să știi că răspunsurile le găsești în această carte. Aceasta descrie, pe înțelesul celor mici, importante evenimente istorice, dar și tradiții din întreaga lume. Este o carte minunată, numai bună pentru a porni discuțiile despre obiceiurile de Crăciun de pe mapamond.

24 de povești în așteptarea Crăciunului

Nu-i așa că ar fi minunat să ai toate poveștile de Crăciun într-o singură carte? Aici sunt adunate marile basme din folclorul internațional, dar şi celebrele povești ale lui Hans Christian Andersen, Charles Dickens sau ale Fraţilor Grimm, însoțite de ilustrații vii și strălucitoare. Vă veți întâlni cu personaje de neuitat, cum ar fi bătrânul Scrooge, Spărgătorul de Nuci, Fetița cu chibrituri, Cântărețul din Hamelin, Kaștanka, cei trei Magi ori Sfântul Nicolae. Puteți citi câte o poveste în fiecare seară.

Expresul Polar

Cartea spune povestea unui băiețel care iubea Crăciunul, dar odată ce creștea, începea să pună la îndoială existența lui. Într-o noapte, aude fluieratul unui tren, care se dovedește a fi Expresul Polar, un tren grandios, care merge la Polul Nord. Băiatul urcă în tren și pornește astfel în marea sa călătorie, cu destinația finală – casa lui Moș Crăciun. E o carte care va fi îndrăgită de mic și mare, indiferent de vârstă.

Viața și aventurile lui Moș Crăciun

Moș Crăciun este unul dintre personajele preferate ale iernii, de aceea copiii iubesc să îi afle viața. În această carte vor citi despre cum Moșul a fost crescut de animalele dintr-o pădure fermecată, de la care a învățat dragostea față de tot ce îl înconjoară. Acolo cioplește prima sa jucărie din lemn și îi apare dorința de a aduce bucurie tuturor copiilor. Este o carte plină de mister, potrivită pentru copiii mai mari.

Aceste cărți vor aduce mai aproape magia Crăciunului și vor face mult mai ușoară și mai interesantă așteptarea Moșului.

Dacă cei mici au și alte titluri preferate, așteptăm să le împărți cu cititoarele noastre.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.