Masca de dormit – recomandată sau nu?

Dormitul modern este plin de lumină – veioze, lumina ecranelor sau a altor dispozitive electronice, care emit permanent lumină și care ne împiedică să dormim bine. Pentru a avea un somn odihnitor și liniștit, avem nevoie de întuneric. Întunericul este necesar pentru ca glanda pineală să secrete melatonină. Aceasta este un antioxidant puternic, care susține regenerarea celulară și întârzie procesul de îmbătrânire.

Din fericire, există măștile pentru dormit, care ne ajută să dormim mai bine, dar și previn apariția ridurilor, a pungilor de sub ochi sau a cearcănelor. Acestea reprezintă, în același timp, și un mod eficient de a bloca lumina. Ideale în acest sens sunt măștile din mătase.

De ce să alegi o mască de dormit din mătase

Spre deosebire de masca din bumbac, o mască din mătase are mai multe beneficii, printre care

Contribuie la reînnoirea celulelor – Proteinele din mătase susțin procesul de reînnoire a pielii, ajută la hidratare și întârzie apariția ridurilor în jurul ochilor.

Ajută la menținerea sănătății genelor – În timpul unui somn cu o mască de mătase, genele nu se rup din cauza frecării, așa cum se întâmplă dacă dormim pe bumbac.

Tenul rămâne hidratat – Atunci când folosim produse de hidratare pe timpul nopții, când ne punem masca din bumbac, acestea sunt absorbite de stofă și nu își mai fac efectul. Masca nu le va absorbi, iar tenul va rămâne hidratat și tonifiat.

Ideală în călătorii – În timpul călătoriilor lungi, masca este cea care ne protejează ochii de lumină și ne ajută să dormim mai bine.

Ce calități trebuie să aibă o mască de dormit

  • Rolul principal al unei măști de dormit este să ne protejeze de lumină în timpul somnului. Nu toate măștile însă blochează lumina, astfel încât trebuie să ne asigurăm că este dintr-un material de bună calitate, atunci când cumpărăm o mască.
  • De asemenea, masca perfectă este cea care se mulează pe chip. Ideal ar fi să o putem proba în magazin, pentru a ne asigura că este potrivită. Masca nu trebuie să se ridice în unele locuri, căci va întrerupe somnul. Iar dacă este prea fixă, ar putea provoca dureri de cap sau probleme cu respirația.
  • O mască de dormit este considerată bună dacă nu pune presiune pe zona ochilor și este fabricate dintr-un material natural. Menționam mai sus că măștile din mătase sunt cele mai indicate.

E bine de știut că, pentru a avea un somn odihnitor, nu este suficientă doar o mască de dormit, ci și un mod de viață sănătos – mișcare, alimentație corectă și gândire pozitivă!

Foto – aici

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.