Cărți cu idei de jocuri și activități, care ajută la conectarea cu copilul

Jocul este cea mai simplă modalitate de a intra în lumea copilului și de a te conecta cu el. Prin joc, poți aduce mai multă energie și bucurie atunci când este supărat, dar tot prin joc îl poți potoli atunci când este prea energic. Jocul este soluția în majoritatea cazurilor, doar că aproape de fiecare data noi, părinții, suntem în pană de idei și nu știm ce jocuri să-i propunem copilului, astfel încât să avem o conectare mai bună cu el, dar și să depășim împreună unele probleme.

În ajutor ne vin cărțile, care ne oferă o mulțime de idei de jocuri și activități, printre care:

100 de jocuri distractive și educative (editura Corint Junior)

„Fie că ești în pauză, în drum spre bunici sau în vacanță, cuvântul fermecat este joaca. În această carte antiplictiseală vei găsi de toate: jocuri de memorie, de mimică, de atenție, activități cu hârtie și creioane, dar și vânători de comori și jocuri cu mingea”, spun autorii cărții. Toate aceste jocuri ne amintesc de copilărie și cu ajutorul acestora le vom oferi și copiilor o joacă frumoasă și interesantă. În carte vei găsi: „Imită căpitanul”, „Pasul crabului”, „Urmărirea umbrelor”, „Prinde cuvântul”, „Cald și rece”, „Patru la rând”, „Observă lucrurile”, „Nemișcat ca o statuie”, „Numărul misterios”, „Foarfecă, hârtie, piatră”, „Leapșa”, „Fazan”, „Vânătoarea comorii”. Sunt jocuri cunoscute de majoritatea dintre noi, dar pe care copiii noștri nu le mai joacă, din păcate.

Rețete de jocuri (editura Trei)

Mulți dintre noi considerăm că parentajul ține numai de temele pentru acasă, de chestiunile organizatorice și de antrenamentele de fotbal și nu găsim prea multă bucurie în legăturile noastre de familie. În această carte, Lawrence Cohen îi încurajează pe părinți să lase „seriozitatea“ deoparte, pentru a-și regăsi copilul, și apoi demonstrează concret cum se poate face acest lucru. Potrivit autorului, copiii de toate vârstele au permanent nevoie de legături apropiate, de sentimentul siguranței și de atașament, iar interacțiunea prin joc cu părinții lor este o cale importantă de a dezvolta legături de acest fel.

Marea carte cu labirinturi (editura Corint Junior)

Dacă și tu ai un copil care preferă labirinturile, cartea aceasta este cea mai potrivită pentru el. În ea va găsi labirinturi simple, ușor de rezolvat, dar și din cele mai sofisticate și încâlcite, deci, cu diverse grade de dificultate și diferite teme. Cu ajutorul acestei cărți, micuțul tău va ocoli pericolele, va călători pe apă, pe pământ, printre stele sau în junglă, va merge în vacanță, dar și va ajuta personajele de poveste și animalele din pădurea fermecată. Aceasta include 73 de labirinturi, iar dacă sunt prea dificile pentru cel mic, la final va găsi și soluțiile.

Experimente amuzante pentru copii (Editura Flamingo)

Cartea este un curs practic de știință, cu toate tehnicile și trucurile necesare, precum și cu multe proiecte interesante, care îi vor transforma pe cei mici în mari genii. Obiectivul principal al cărții este de a servi ca îndrumar și de a-i învăța pe copii cum să realizeze experimentele științifice cele mai amuzante cu materiale care se găsesc cu ușurință acasă.

150 de activități Montessori pentru acasă (Editura Litera)

Prin intermediul celor 150 de activități propuse, autoarele oferă părinților interesați și cadrelor didactice un adevărat ghid care ajută la dezvoltare autonomiei, a încrederii în sine, a independenței și a concentrării, calități fundamentale pentru copil și pentru adultul de mâine. Pregătirea, aranjarea și prezentarea tuturor acestor activități vor stârni curiozitatea și imaginația copiilor și vor contribui la dezvoltarea completă și armonioasă a acestora. Potrivit Mariei Montessori, fiecare copil este unic, are propria personalitate, propriul ritm de viață, propriile calități și eventuale dificultăți și parcurge mai multe perioade sensibile. Acestea nu pot fi amânate sau prelungite. Odată ce perioada sensibilă trece, achiziția respectivă devine mult mai dificilă: „Când copilul nu reușește să obțină în perioada sa sensibilă rezultatele așteptate, șansa unei dobândiri naturale este pierdută pentru totdeauna”. Nu trebuie să uitați că pedagogia Montessori nu este o simplă pedagogie, ci o filosofie de viață!

Toate cărțile pot fi achiziționate din librării.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.