Se spune că un măr pe zi te ține departe de medic. Pentru oamenii din spațiul românesc merele sunt cele mai importante fructe ale toamnei. Alături de nuci și struguri, acestea se găsesc în orice familie. Încă din cele mai vechi timpuri, merele au fost recunoscute pentru beneficiile lor și au devenit nelipsite din meniul celor care își doresc să fie mai sănătoși.
Merele sunt unele dintre cele mai gustoase și sănătoase fructe. Acestea conțin peste 80% apă, acizi organici, substanțe pectice, vitaminele A, C, B1, B2, B3, B6, B9 și E, fier, calciu, fosfor, magneziu, iod și potasiu, flavonoizi și fibre. Merele sunt foarte sărace în calorii, dar soiurile dulci pot conține până la 16% zahăr.
De ce să consumi zilnic câte o porție de mere
Consumul de mere aduce doar beneficia organismului uman. Astfel, acestea contribuie la:
- Întărirea sistemului imunitar
- Echilibrează tensiunea arterială
- Prevenirea bolilor inimii
- Ține sub control nivelul colesterolului
- Scăderea nivelului de colesterol
- Previne infarctul
- Întărirea vasculară
- Normalizarea tractului gastro-intestinal
- Prevenirea bolilor vezicii biliare
- Stimularea poftei de mâncare
- Îmbunătățește densitatea oaselor
- Creșterea acuității vizuale
- Regenerarea celulelor creierului
- Regenerarea celulelor hepatice
- Prevenirea bolilor de ochi
- Eliminarea toxinelor și toxinelor
- Reglarea nivelurilor crescute de hemoglobină.
Beneficiile consumului de mere asupra femeilor
Pentru corpul femeii, merele au o mulțime de beneficii, printre care:
- Întărește părul și unghiile
- Îmbunătăți aspectul pielii și sănătatea acesteia
- Întărește oasele și sistemul nervos
- Reface țesutul osos
- Ajută la pierderea kilogramelor în plus
- Crește rezistența
- Normaliza sistemul nervos
- Ajută la prevenirea cancerului de sân și uterin.
Merele sunt indicate și femeilor însărcinate. Acestea ajută la normalizarea digestiei și hrănește corpul mamei cu substanțe nutritive. De asemenea, contribuie la formarea corectă a fătului și previne apariția cariilor.
Nutriționiștii recomandă consumul a maximum patru mere de dimensiuni medii pe zi, cu jumătate de oră înainte de mâncare.
Sursa foto – Unsplash