De ce trebuie să aplicăm cremă cu SPF și toamna

Multe femei consideră că crema cu factor de protecție solară trebuie aplicată doar vara, când soarele e fierbinte. Trebuie să știi că aceasta se folosește în orice anotimp. Motivul e simplu: chiar dacă nu îl vedem, soarele luminează și în zilele mai posomorâte și astfel ne afectează nu doar vederea, ci și tenul. Astfel crema cu SPF e bine să o aplicăm și toamna.

Dacă în perioada verii ai folosit o cremă cu SPF 50, toamna optează pentru una cu factor de protecție mai mic. Cele cu SPF 25-30 sunt ideale pentru a te proteja de razele ultraviolete.

Iată câteva motive pentru care nu ar trebui să renunți la o cremă cu SPF pe timp de toamnă:

Pentru a preveni apariția ridurilor

Cel mai important pas pentru a preveni apariția ridurilor în jurul ochilor și a gurii este folosirea zilnică a unei creme cu factor de protecție. Razele ultraviolete deteriorează elasticitatea pielii, ceea ce grăbește apariția ridurilor. Din acest motiv, pentru a preveni îmbătrânirea, o cremă de protecție solară este binevenită.

Pentru a preveni apariția petelor

Apariția pe ten a petelor de culoare gri sau maro este favorizată de razele ultraviolete. Acestea distrug pigmentul natural al pielii, de aceea este foarte importantă folosirea unei protecții solare, în special a cremei cu SPF de minimum 25.

Pentru a preveni apariția cancerului de piele

Expunerea la soare joacă un rol important atunci când vine vorba despre cancerul de piele. Pentru a nu provoca dezvoltarea acestuia, este nevoie de protecție, iar o cremă cu SPF, aplicată și toamna, este exact ceea ce trebuie!

Pentru a preveni înroșirea tenului

Expunerea la soare cauzează subțierea pielii și dilatarea capilarelor. Pentru a nu se întâmpla acest lucru, care duce la înroșirea tenului, o cremă cu SPF e ideală!

Ține minte: În perioada toamnei, crema cu SPF se aplică nu doar pe față, ci și pe decolteu și mâini, pentru a fi și ele protejate de razele soarelui. Ai grijă să o reaplici la fiecare 2-3 ore.

Foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.