Ce să (nu) cumperi în perioada marilor reduceri

Toamna e anotimpul marilor reduceri, iar pe la mijlocul  acesteia, toate magazinele vor avea lichidare de stoc. Astfel, fie că au nevoie de anumite lucruri, fie că nu le sunt deloc necesare și utile, multe persoane cumpără în această perioadă tot ce e la reducere. Pentru că se lasă prinse în mreaja reducerilor false. Din acest motiv, trebuie să fii vigilentă atunci când vrei cu adevărat să profiți de reduceri și să studiezi atent piața pentru a te asigura că produsul pe care vrei să-l cumperi are într-adevăr un preț redus.

Chiar dacă prețul poate părea destul de atractiv, specialiștii susțin că în perioada reducerilor nu este indicat să achiziționăm unele produse. Printre acestea:

Smartphone sau tablete de la companii mai puțin cunoscute

Acestea sunt ieftine deoarece calitatea este una dubioasă și materialele folosite sunt la fel de ieftine. Astfel, dacă îți dorești cu adevărat o tabletă sau un smartphone de calitate, orientează-te spre magazinele specializate și binecunoscute, care vor avea promoții nu doar în perioada reducerilor.

Televizoare

Se spune că oamenii sunt adesea păcăliți atunci când își cumpără televizoare. De multe ori aceștia nu cunosc care ar trebui să fie caracteristicile unui televizor de calitate și se lasă amăgiți de prețurile mici. Totuși, un televizor bun, are și un cost pe măsură, iar cunoscătorii spun că cei care-și doresc achiziționarea unui televizor la preț avantajos, ar trebui să aștepte reducerile dinainte de sărbătorile de iarnă, când prețurile scad și magazinele încearcă să scape de stocurile vechi de produse.

Totuși, ce să cumperi în perioada reducerilor?

Haine, încălțăminte și accesorii

Pe la mijloc de toamnă, magazinele încep să afișeze oferte și promoții care mai de care mai atrăgătoare. Fii atentă la reducerile la haine și încălțăminte. Pentru articolele din sezonul trecut va fi lichidare de stoc, astfel încât îți poți cumpăra acum ținute pentru anul viitor. Chiar dacă acestea se vor vinde ca pâine caldă, cu siguranță vei găsi ceva ce ți se va potrivi și ție. Ar fi păcat să nu profiți de aceste reduceri! Ai grijă doar să cumperi ceea ce nu se va demoda niciodată și vei putea purta fără grijă și în sezonul următor.

Cumpără-ți vacanța de vară

De asemenea, în perioada reducerilor de toamnă-iarnă, poți cumpăra și o vacanță pentru vara viitoare. Cu cât o vei cumpăra mai repede, cu atât mai ieftin te va costa. Profită de reduceri și rezervează-ți de pe acum hotelul și biletele de avion.

Cumpără cauciucuri de vară

Dacă ai mașină, cumpără cauciucuri de vară în perioada rece. Acestea vor fi mult mai ieftine, iar în perioada reducerilor le-ai putea achiziționa chiar la un preț foarte mic. Pentru că toată lumea caută anvelope de iarnă, s-ar putea să faci o afacere bună dacă vei cumpăra de cu toamnă cauciucurile de vară noi.

Cum să înțelegi dacă magazinul tău preferat are cu adevărat reduceri în această toamnă

Specialiștii susțin că orice comerciant care anunță reduceri, trebuie să le raporteze la preţul cel mai mic, pe care l-a avut un anumit produs în ultimele 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus. Preţul redus trebuie să fie mai mic decât prețul de referinţă.

Reducerea trebuie să fie vizibilă, menționată cu „Preț nou-Preț vechi” sau prin menţionarea procentului de reducere şi a preţului nou care apare lângă preţul anterior.

BINE DE ȘTIUT!

Pentru ca magazinele să nu profite de naivitatea ta în perioada reducerilor, nu cumpăra tot ce-ți pica sub mână, chiar dacă are un preț mic. Asigură-te că ai cu adevărat nevoie de acel lucru și că are o calitate care îți va permite să-l porți sau să-l folosești cât mai mult timp posibil.

De asemenea, vânează reducerile care sunt mai mari de 50%. Un produs cu o reducere de 10-20% nu merită să fie cumpărat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.