Ce nu ai voie să mănânci dacă ești însărcinată

Odată ce afli că ești însărcinată, te preocupă și mai mult starea ta de sănătate. Ești mult mai atentă la analizele pe care trebuie să le faci periodic, atragi mai mult atenția la starea ta de bine și la odihnă. La fel de importantă este și alimentația corespunzătoare, or asta ar putea influența direct dezvoltarea fătului. Iată ce alimente trebuiesc evitate categoric în timpul sarcinii.

  1. Ouă crude și orice alimente care le-ar putea conține. Fie că vorbim despre maioneză, fie că vorbim de deserturi făcute cu ouă crude, evitați-le, oricât de mari ar fi poftele. Ouăle crude ar putea avea Salmonella, care poate provoca intoxicații severe și ar putea pune în pericol sănătatea ta și a fătului.
  2. Carne crudă sau pește crud. Aceste produse în stare crudă ar putea conține bacterii dăunătoare. Peștele crud poate fi infestat cu mercur, ceea ce poate afecta bebelușul. De aceea, este recomandat ca femeile însărcinate să evite consumul de sushi, sau orice alimente care conțin pește sau carne nepreparate termic suficient.
  3. Lactatele nepasteurizate. În această stare, lactatele ar putea conține Listeria, o bacteria care ar putea provoca un avort spontan.
  4. Sucurile fresh. Sucurile proaspăt stoarse în restaurante sau mall-uri ar putea conține bacterii precum Salmonella sau E. coli. E recomandat ca gravidele să consume doar sucuri pasteurizate și cât se poate de naturale.
  5. Prea mult zahăr sau sare. De fapt, excesele de orice fel sunt dăunătoare, mai ales în sarcină. Iar prea mult zahăr sau sare ar putea provoca probleme de dezvoltare a fătului.

Sursa foto: netdoctor.co.uk

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.