Măști de față NATURALE pe care le poți prepara acasă

Tratamentele faciale sunt foarte importante pentru a păstra tenul curat, hidratat și luminos. Din lipsa timpului sau a banilor, nu întotdeauna reușim și ne putem permite vizita la cosmetolog. Vezi mai jos câteva măști pe care le poți face chiar acasă.

Mască de față cu făină de ovăz și iaurt

Această mască este potrivită pentru toate tipurile de ten. E gata în doar trei minute, iar ingredientele sunt ușor de găsit și sunt foarte accesibile ca preț. Ai nevoie de o lingură de făină de ovăz  măcinată, o lingură de iaurt organic și câteva picături de miere. Amesteci făina cu iaurtul și adaugi o linguriță de miere. Însă, atenție! Mierea s-o amesteci mai întâi cu o lingură de apă fierbinte, apoi amesteci toate ingredientele împreună. La dorință mai poți adăuga și câțiva fulgi de ovăz. După aplicarea măștii o lași să acționeze pe față aproximativ 15 minute, iar apoi o îndepărtezi doar cu apă călduță.

Mască de față cu căpșune

Aceste fructe delicioase sunt o sursă naturală de acid salicilic, substanță de bază a cremelor și produselor antiacneice. Ingredientele sunt următoarele: un sfert de ceașcă de smântână sau iaurt și o jumătate de ceașcă de căpșune pasate, de preferat proaspete. Amestecă bine, până devine ca un piure și aplică un strat gros pe piele. Lasă să acționeze 15 minute, iar apoi clătește cu apă călduță. Efectul nu va întârzia să apară, iar pielea ta va fi hidratată și luminoasă.

Mască de față din argilă verde

Este o mască purificatoare și se aplică în special pe tenul gras. Ai nevoie de o linguriță de argilă verde, o linguriță de miez de caise și trei picături de ulei de măsline. După ce amesteci uleiul cu miezul de caise, adaugi câteva picături de apă călduță. Pune mai apoi argila și dacă consistența e prea groasă, mai toarnă puțină apă, până când poți aplica masca fără dificultate pe toată fața. Lasă să acționeze 10 minute, după care curăță masca cu tifon de vată cu apă călduță.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.