Este puțin probabil ca și copiii să fie vaccinați împotriva COVID-19

În tot mai multe țări este deja disponibil vaccinul împotriva noului Coronavirus. Se așteaptă ca vaccinul să fie un instrument care să țină sub control pandemia. Asta, însă, nu înseamnă că vor fi anulate alte măsuri de prevenire precum: testarea, păstrarea distanței, purtarea corectă a măștilor de protecție și spălarea pe mâini cât mai des.

Potrivit Ziarul de Gardă, în țara noastră ar putea demara un program național accesibil de vaccinare abia în toamna anului 2021.

Chiar și așa, asta nu înseamnă că fiecare va fi vaccinat împotriva COVID-19. UNICEF informează că potrivit planului COVAX, dozele inițiale de vaccinuri trimise în țări sunt destinate lucrătorilor din domeniul sănătății, asistenților sociali și persoanelor cu risc crescut de boli grave cauzate de virus, cum ar fi persoanele în vârstă sau cele cu afecțiuni asociate. Este puțin probabil să fie administrate și copiilor. Se știe că aceștia trec cu mult mai ușor peste simptomele și însăși boala cauzată de virus. Cu toate acestea, ”amenințarea pe care o reprezintă COVID-19 pentru copii este enormă, aceasta extinzându-se cu mult dincolo de efectele fizice imediate ale bolii. Pe măsură ce restricțiile impuse în legătură cu pandemia sunt menținute sau sunt aplicate repetat, accesul copiilor la serviciile de sănătate de rutină poate fi grav afectat, iar aceasta pune în pericol viitorul unei generații de copii” – informează Unicef.

Sursa foto: ZDG.md

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.