Alimente considerate otravă pentru copilul tău. Ce alternative sănătoase propun specialiștii

Multe dintre afecțiunile de la maturitate își au rădăcina în alimentația nesănătoasă din copilărie. Vezi mai jos lista celor mai dăunătoare alimente pentru copilașul tău, dar și ce alternative sănătoase propun specialiștii.

1. Crenvurști. Aceștia sunt bogați în grăsimi saturate dar și în colesterol. Totodată conțin multă sare și puține proteine. În componența crenvuștilor intră resturile care de obicei nu se mănâncă. În schimbul acestor produse nesănătoase poți încerca creier pane.

2. Pate de ficat. Pateul de ficat de pe rafturile magazinelor conține doar urme de ficat. În schimb în componența lui intră apă, nitrat și nitrit de sodiu (cu risc cancerigen crescut) și slănină de porc. Încearcă să prepari pate gătit acasă, de pui sau porc.

3. Snacksuri. Biscuiții, covrigeii sau sticksurile sunt o gustare comodă pentru orice mămică care se grăbește, dar aduc calorii goale. În plus, odată ce copilul i-a consumat, burtica îi este plină și va refuza să mănânce ceva sănătos.   Încearcă să-i dai bastonașe din legume crude. 

4. Iaurt de fructe. E greu să reziști iaurturilor frumos ambalate din comerț. Pe deasupra sunt și foartearomate și gustoase, însă acestea conțin coloranți artificiali și nu mai puțin de 25 de grame de zahăr. Încearcă să prepari acasă iaurt natural cu bucățele de fructe proaspete sau congelate.

5.. Bomboane fructate. Nu te lăsa amăgită de cuvântul „fructate“. Acestea conțin foarte puțin suc, dar și acela este sintetic. În plus mai conține coloranți artificiali și mult zahăr.  Îndemnul pediatrilor ar fi să încerci să consumi fructe proaspete.

Sursa Foto: Totuldespremame.ro.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.