Olesea Sveclă: “Să-mi spună mie mamele care au un singur copil că le este greu – nu știu ce le fac”

Olesea, tu ai recunoscut într-o postare că ”ai bocit” atunci când ai aflat că vei deveni mămică pentru a doua oară… Să înțeleg că nu ai fost tare entuziasmată?

Evident că eu îmi doream al doilea copil, dar mă gândeam că îl vom concepe mai târziu. Așa se întâmplase că Anatol era plecat, eu lucram pentru examenul de masterat, așa că vestea asta a fost ca un duș cu apă rece, rece, rece. Și imediat au început gânduri de genul: trăim într-un apartament deloc mare, cum o să ne descurcăm noi!?… Deci, panică în primul rând. După care, lucrurile s-au aranjat. Sigur că acum regret că am avut asemenea gânduri, mai ales că Dragomir e perfecțiunea întruchipată.

Curajos din partea ta că ai recunoscut asta! Nu tot timpul auzi mame care vor spune că trăiesc astfel de sentimente atunci când află de o sarcină.

Cred că nouă în general ne este greu să acceptăm foarte multe lucruri și să le spunem pe nume. Asta e problema cea mai mare a mamelor. Ele tac, ele cred că se vor simți vinovate, sunt preocupate de ceea ce vor crede alții. Pe mine nu mă interesează ce o să creadă alții. Eu cred că trebuie să mă simt împăcată cu mine însămi, nu cu alții.

Ai avut stări depresive după prima sau a doua naștere?

Acum, dacă e să fac o retrospectivă, după ce l-am născut pe Dragomir a fost, dar puțin, vreo 2 săptămâni. Eu știu sigur că dacă o să mă las în prăpastie, nimeni nu o să mă ridice. Sunt scorpion. Ard până ard și îmi revin foarte repede, ca pasărea Phoenix. Nu prea îmi dau voie să mocnesc într-o astfel de stare. Și mai sunt omul care discută. Orice problemă, cât de dureroasă ar fi, eu nu mă culc până nu o discut și o rezolv.

Ce faci tu când simți că nu mai poți?

Sport! Eu cred că sunt una din puținele femei care adoră sportul la nebunie. Mai cred că în mine a murit o campioană olimpică. Fiind din Șoldănești, părinții nu au observat că am capacități și înclinații spre acest domeniu. Dar dacă aș fi fost susținută cumva, cred că eram o sportivă de performanță. Acum încă nu mi-am revenit în forme pentru că alăptez. În plus, am pus destul de multe kilograme în a doua sarcină. Dar sunt mândră că mai am de dat jos doar 5 kg și ajung la cele de până la sarcină. Prin sport eu arunc foarte mult negativism și stres care se adună.

Ai avut momente mai dificile legate de alăptare?

Alăptatul a fost foarte problematic cu Casandra pentru că am făcut mastită și la început și la sfârșit. Aveam febră 40, deci 3 zile eram moartă. Îmi dădeau copilul să-l hrănesc printre lacrimi și durere și după asta mi-l luau. Și nici acum nu pot să zic că sunt încântată de proces. Îl alăptez pe Dragomir, dar nu mai am acea răbdare pe care o aveam la Casandra. Cu toate că Dragomir e destul de dulce și se joacă și văd că primește plăcere. Și mie îmi place asta, dar nu mai mult de 20 de minute, atât cât el mănâncă până se satură.

Citește continuarea AICI

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.