Scriitoarea Valentina Șcerbani, despre prima aniversare a romanului „Orașul promis”

Marea sa pasiune dintotdeauna a fost scrisul, iar în urmă cu un an, jurnalista Valentina Șcerbani și-a văzut visul realizat. În anul 2019 a debutat cu romanul „Orașul promis”, la Editura Tracus Arte.

La un an de la lansare, Valentina se bucură de un succes incredibil. Scriitoarea a declarat pentru mama imperfectă că a fost un an bun.

„Cartea a luat câteva premii și câteva nominalizări importante, ceea ce e foarte încurajator pentru un scriitor debutant.”

Totodată ea a dezvăluit câteva dintre cele mai importante nominalizări ale cărții sale.

Printre acestea sunt: Premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova la categoria „Debut, proză”, Premiul „B.P. Hașdeu” pentru debut în literatură. La fel, cartea sa a fost nominalizată la Premiul Tânărul prozator al anului 2019, în cadrul Galei Tinerilor Scriitori în România. 

De asemenea, romanul a fost nominalizat la Premiile Sofia Nădejde pentru Literatură Scrisă de Femei, iar AgențiadeCarte.ro a propus „Orașul promis” în topul anual al celor mai bune cărți pentru anul 2019. În prezent, romanul este nominalizat la „Festival du premier roman de Chambéry” în Franța.

„Orașul promis” e o carte la care țin foarte mult și sunt bucuroasă că am reușit să mă adun și să spun povestea aceasta. Am împlinit o promisiune de cândva„, a declarat Valentina.

Valentina Șcerbani are o familie minunată. Soțul ei Alexandru Bordian este jurnalist de profesie și îi susține toate ideile.

Visele oamenilor talentați și muncitori mereu sunt realizate, iar ambiția Valentinei dovedește acest lucru.

Sursa Foto: Facebook.com.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.