Băuturi răcoritoare pentru copii, ideale pentru această vară

Vara și-a intrat pe deplin în drepturi, iar hidratarea este cuvântul cheie pentru o vară fără incidente. În perioada caldă a anului renunțăm la băuturile fierbinți și le înlocuim cu cele reci, iar copiii adoră să bea sucuri sau diverse băuturi din comerț, pline de chimicale. Ce-ai zice dacă le-ai prepara acasă, din ingrediente naturale, pe care cei mici să le poată consuma în voie?

Iată câteva rețete de băuturi răcoritoare, pe care să le faci acasă în zilele călduroase de vară!

LIMONADĂ

Limonada este considerate băutura verii, pe care o prefer atât cei mari, cât și cei mici. Pentru a o prepara, ai nevoie de un ulcior cu apă, lămâie, câteva Frunze de mentă, gheață și opțional – zahăr brun sau miere, pentru a îndulci băutura. Amestecă ingredientele și savurați cu toată familia.

BĂUTURĂ DIN PEPENE ROȘU

Pepenele roșu este adorat de toți copiii. Îl poți oferi celor mici și sub formă de băutură delicioasă. Pasează miezul de pepene în blender, toarnă-l apoi în pahare, adaugă un pic de apă, gheață și frunze de mentă pentru decor. Va fi devorată cât ai zice pește!

SMOOTHIE

Smoothieurile sunt ideale pentru perioada verii. Îl poți oferi celor mici la micul dejun, pentru un plus de hidratare și vitamine. Pasează în blender fructele preferate, adaugă lapte obișnuit sau lapte vegetal și toarnă-l în pahare. Poți adăuga și cuburi de gheață sau, pentru un mic dejun și mai consistent – îl poți turna peste fulgii de cereale.

SHAKE

O altă băutură care nu va fi refuzată de cei mici este shakeul. Pentru a-l prepara, ai nevoie de: fructe, lapte și înghețată. Pasează bine fructele și laptele, iar la final adaugă înghețata și pasează ușor, pentru a obține o spumă. Toarnă compoziția în pahare și bucură-I pe cei dragi!

CEAI CU GHEAȚĂ

Toți copiii iubesc ceaiul, însă cu siguranță vor fi încântați de ceai rece. Prepară ceaiul preferat și lasă-l să se răcorească. Între timp, feliază căpșuni sau piersici și pune-le în pahare. Toarnă peste ele ceaiul și adaugă gheață. Poți adăuga și suc de lămâie, iar ca și îndulcitor – miere, sirop de agave sau stevia.

Fii creativă și în această vară servește-I pe cei mici cu băuturi răcoritoare preparate acasă! Ai grijă la cantitatea de gheață folosită, pentru a evita incidentele!

O vară frumoasă!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.