Activități de familie bune de făcut seara

Seara, când toată familia este acasă, și activitățile sunt mai interesante. Mulți părinți consideră că în afară de a se uita la televizor cu copiii și de a lua cina împreună, nu mai pot face mare lucru. Adevărul e că seara este un moment de conectare extraordinar, când toți membrii pot face activități care să-i liniștească după o zi lungă și să-i pregătească pentru un somn liniștit.

Iată câteva activități de familie bune de făcut seara, pe care le puteți adopta și voi!

Lectură împreună

Nimic nu unește familia mai mult decât lectura înainte de somn. Dacă cei mici au camera lor, faceți-vă un obicei din a le citi seara, până adorm sau, dacă dormiți împreună, culcușiți-vă pe pat și citiți din cartea preferată. Este un moment extraordinar de conexiune, de care cei mici își vor aminti cu drag când vor mai crește.

Origami

Chiar dacă nu vă pricepeți la a mânui hârtia, pe internet găsiți o mulțime de tutoriale din care să învățați și să faceți împreună cu copiii animăluțe sau diverse obiecte folosind tehnica origami. Puteți face chiar o competiție la care să câștige prietenia.

Scenetă

Copiii adoră jocurile de rol. Seara, înainte de a merge la culcare, stabiliți o scenetă, distribuiți rolurile și distrați-vă. Vă puteți imagina că sunteți eroi din povești, vă jucați „Dea doctorul” etc.

Petrecere în pijamale

Dacă e weekend și a doua zi nu trebuie să mergeți la serviciu sau la școală, puteți organiza seara o petrecere în pijamale. Puteți să vizionați un filmuleț, să organizați o discotecă, o sesiune de giugiuleală sau o bătaie distractivă cu perne.

Puzzle

O activitate liniștitoare, dar în care vă puteți implica întreaga familie este să faceți un puzzle mare. Alege un puzzle care se potrivește vârstei copilului.

Timpul de calitate petrecut de copii și părinți este foarte important și nu trebuie să lipsească niciodată. Lăsați la o parte grijile și bucurați-vă de legătura emoțională pe care reușiți să o aveți seara cu cei mici!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.